Translate

сряда, 2 май 2018 г.

Дизайнерът на Камерън Диас и Бионсе с ексклузивна колекция на Green Fashion Days Sofia 2018



София е четвъртата европейска столица, която има своите Green Fashion Days и това я поставя в центъра на значимите събития за всички почитатели, модни блогъри и журналисти на "зелената", "екологична мода".
За първи път тя ще стане модна сцена, на която ще се покажат дрехи за предстоящият есен-зима сезон 2018/2019 година. Домакин на "зелените модни дни" ще бъде Новотел София на 13-ти и 14-ти май тази година.
Организаторът на модното събитие за България Наталия Абилдина сподели:
-В двата дни на Green Fashion Days Sofia ще участват, както най-добрите утвърдени и млади български дизайнери на екологична мода, но така също и топ дизайнери от областта, които ще покажат световните тенденции в тази насока. Изключително съм щастлива, че покана да участват приеха българските дизайнери в областта на еко и зелената мода като Светла Димитрова, първата в България концептуална и еко дизайнер с нейния бранд "Ариес Уникат", Мариела Братова - вдъхновена за своите модели от лични преживявания, Габриела Колева и нейната модна къща "Мезон Сант-Ерем", младите дизайнерки Калина Кузманова и Елена Алекси, които имат своите успехи на европейската модна сцена, както и Наталия Иванова, която ще представи изцяло детска мода. Ще видим натурална козметика и много други продукти изработени от естествени материи. Гримът на моделите, които ще дефилират също е изцяло направен от био продукти.благодарение на марката Zao Cosmetics.която се произвежда от мъже в Италия и Франция и ще бъде демонстрирана от гримьора Мирена Събева.За косите на моделите ще се погрижи официалният коафьор на събитието Тодор Сивов.
С голям интерес се очакват дефилетата на Жумубуба Сариева, която има собствен бранд и работи върху интерпретацията на традиционните костюми от Киргизстан в ежедневието и висшата мода. Ще видим цветове, есетствени материи и много любопитни модни идеи от сцената на тази талантлива дизайнерка и нейното студио.
Топ дизайнерът на висша еко мода от Великобритания Ромеро Брайън, който нашумя преди години, когато облече филмовата звезда Камерън Диас, певицата Бионсе и американската поп група Дестинис Чайлд, ще покаже класата на звездите да се обличат от естествени материали и нетрадиционни кройки, концептуална мода и дрехи от рециклирани материали.
Новотел София също се присъединява към зелената идея като всички възглавници и чаршафи в стаите на хотела са направени от рециклирани материали, а изпълнителния директор на хотела е един от най-големите поддръжници на запазването на екологията и рециклирането на голяма част от възобновяемите материали и източници на енергия. 
--------
Снимка: Кристоф Бержерон, ген.директор на Новотел София и  Наталия Албидиня (крайно дясно)

Няма коментари:

Публикуване на коментар