Translate

петък, 18 май 2018 г.

С най-новите флагмани от серията P20, Huawei представи и своя нов интерфейс Emotion UI, версия 8.1

Новата версия предлага ново приложение за камерата, с изявени функции с изкуствен интелект, нова фото галерия и изключително удобна и сигурна функция за отключване на телефона с лицево разпознаване


В сравнение с предходната версия на операционната система 8.0, която дебютира с Mate 10 Pro през есента на 2017 г., сега са направени значителни промени. 
Новият EMUI 8.1 е интерфейс, чиято основна задача е да помогне на потребителите на смартфони на Huawei. Устройството е проектирано, за да помага в задачите, но по начин, който е почти незабележим. Смартфонът със своя софтуер е предназначен да бъде професионален асистент, който ви помага с ежедневните задължения.
Модифицираният потребителски интерфейс (работи с Android 8.1, на който са базирани P20 и P20 Pro ) е адаптиран към новия FullView екран. EMUI използва всеки пиксел на екрана. Бутоните за навигация могат да бъдат скрити, за да се увеличи още повече наличната площ на екрана. Пейзажният изглед е подобрен с новото съотношение 18:9.
Камерите на новите смартфони работят по обновена технология с изкуствен интелект, AI Camera 2.0. Смартфонът вече автоматично разпознава 19 различни категории сцени, обекти и избира оптималните настройки за всяка една от тях т. е. снимките ви вече няма да се различават от тези, които само професионалистите можеха да правят досега.
Във фото галерията функцията Image Classification 2.0 е постоянно активна. Без да се свързвате с облака, смартфонът разпознава и класифицира снимките автоматично и вие никога повече няма да губите време, когато търсите снимката, която искате да споделите с приятелите си, или да качите в Instagram, защото телефонът ще ви предложи най-добрия кадър.
Функциите на изкуствения интелект са включени в много аспекти на новия интерфейс и поради факта, че Huawei използва отворена екосистема, разработчиците от трети страни могат да използват директно хардуерната платформа, свързана с изкуствения интелект и машинното обучение.
На P20 смартфон ще намерите и новото приложение Highlights 2.0. Може да го използвате за автоматично за създаване на кратки филми с най – интересните моменти от пътуване с приятели или снимки от парти. Използвайки го ще бъдат необходими секунди, за да създадете точно такъв филм, дори без опит в монтажа на видео файлове. 
Новата Huawei P20 серия поддържа и Google ARCore - най-популярната платформа за Augmented Reality решения и услуги в сферата на добавената реалност.
Друга много полезна функция  е   Huawei Face Unlock. Устройството се отключва само, когато идентифицира лицето ви пред екрана. Това е просто, но много усъвършенствано, сигурно решение, което ще заключи телефона ви, ако някой се опита да сканира лицето ви, докато спите, или се опита да отключи устройството, използвайки ваша снимка.
В новите Huawei смартфони приложението Huawei Phone Clone също е усъвършенствано. Функцията работи както с телефони с Android, така и с iOS. Прехвърлянето на данни от стария смартфон вече е безжично (чрез WiFi) и много по-бързо. Стресиращият процес на смяна на вашия смартфон, сега може да бъде истинско удоволствие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар