Translate

петък, 18 май 2018 г.

The Wild Immersion и Lenovo Mirage Solo VR: Земята е много повече от статистика


Изживейте VR филма за опазване на околната среда чрез виртуална реалност с The Wild Immersion и хедсет/очилата Lenovo Mirage Solo VR

Знаете ли, че:
        Животинската популация на световно ниво е намаляла с 58% за 40 години, със среден спад от 2% за година;
        Защитените територии покриват само 15% от земната повърхност;
        Най-голямата причина за спада е загубата на местообитания и ерозия.
Чувствате ли се изненадани? Обезпокоени? Безразлични? Какъвто и да е случаят, запознаването с няколко статистики е далеч по-различно от това да станете свидетел на широко разпространената загуба и унищожаване на местообитанието от първа ръка. Но не всички можем да отидем до изчезващите тропически гори на Амазонка или разтопяващите се ледени шапки на Антарктида, за да видим това сами. Ето защо Lenovo си сътрудничи с The Wild Immersion, с подкрепата на института Jane Goodall, за да направи виртуалната реалност(VR) по-завладяващ и запомнящ се начин с цел повишаване на информираността за нашата околна среда.
Миналата година Lenovo си партнира с Google и WWF, за да запознае аудиториите с изчезващите тропически гори по света в ArtScience Museum в Сингапур чрез добавена реалност (AR) и виртуална такава (VR). Тази година компанията си сътрудничи с The Wild Immersion, за да достави 360-градусови VR изживявания на градове по целия свят, изживявани само чрез VR очила на Lenovo Mirage Solo с Daydream за повишаване на осведомеността за загубата на местообитания в света. Началото е на филмовия фестивал в Кан на 8 май. Чрез виртуална реалност Lenovo, The Wild Immersion и известния приматолог Джейн Гудол пренасят посетителите на фестивала от 95 държави в сърцето на дивата природа, където зрителите могат да изпитат тръпката да летят заедно с фламинго, да тичат с бизони или път преследват сибирски тигри.
Тези проблеми изглеждат далечни на ежедневието ни. Те са сложни, абстрактни и честно се оказват потискащи или съкрушителни за четене. Но тази важна кауза заслужава ярка световна сцена като филмовия фестивал в Кан, а VR е потапяща технология, която може да бъде използвана за добро - за насърчаване на опазването на околната среда и местообитанията. С помощта на шлема Lenovo Mirage Solo VR и съдържанието на The Wild Immersion все повече хора вече могат да бъдат пренесени до най-завладяващите природни пейзажи на Амазонка, Африка и Океания и да изпитат колективната загуба на човечеството – чрез потапянето във виртуалната реалност.
Видео демонстрации на виртуалната реалност се провеждат на Majestic Beach на филмовия фестивал в Кан между 8 и 19 май, където участниците са поканени да изпитат представянето и да споделят своята обратна връзка със света, като използват социалните мрежи. VR преживяването ще пътува до Париж, Франция и Шънджън, Китай по-късно това лято. Съдържането на Wild Immersion също е на разположение на ученици и студентите като част от  класната стая на Lenovo VR. Технологията разведрява уроците, потапяйки всички в завладяващо обучение. Дано това даде вдъхновение на повече хора да се присъединят към движението за защита на планетата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар